Niko Home Control

Niko Home Control: de elektrische installatie van de nieuwe generatie.

Niko Home Control? Dat is de controle over alle elektrische functies in je woning via een touchscreen, smartphone of tablet. De verwarming een graadje hoger, de rolluiken naar beneden, de lichten dimmen voor een gezellige avond, … Met Niko Home Control doe je het allemaal.

En ondertussen heb je ook een perfect zicht op je energieverbruik. Zo bespaar je actief energie zonder aan veiligheid of comfort in te boeten. Bovendien bouw je de installatie verder uit in functie van je behoeften en je budget. Komt er een baby bij, start je thuis je eigen zaak of word je een dagje ouder? Niko Home Control groeit mee met je gezin en woning.

Functionaliteiten

 • Actief energie besparen
 • De verlichting comfortabel bedienen
 • Slim ventileren
 • Efficiënt verwarmen
 • Rolluiken, zonwering en gordijnen automatisch bedienen
 • Een veilig gevoel (ondermeer aanwezigheidssimulaties)

 

Gratis software

De software voor Niko Home Control is gratis en bovendien zowel voor IOS (Apple) alsook Android beschikbaar.

 

Meer mogelijkheden

Niko Home Control is een zeer volledig en betrouwbaar systeem. Maar er zijn uiteraard nog alternatieven beschikbaar. Zo installeren wij ook regelmatig Siemens Logo. Vraag ons gerust meer informatie!

Bedieningen

Drukknoppen

Drukknoppen zijn nog altijd de meest traditionele manier om de functionaliteiten in je woning te bedienen. Niko geeft ze een eigentijdse look in de schakelreeksen Niko Pure, Niko Intense en Niko Original. Zo kies je bijvoorbeeld voor een drukknop met of zonder display om de status van de bediening aan te geven. In elke reeks kies je ook uit verschillenden kleuren die je met alle functies combineert. Zo creëer je een stijlvol geheel.

Touchscreen

Het touchscreen brengt de bediening van alle functionaliteiten samen in één centraal punt. Via het scherm schakel je de lichten in en uit of dim je ze, zet je de verwarming een graadje hoger of lager, bedien je rolluiken en gordijnen; … Integreer je toegangscontrole? Dan zie je wie er voor de deur staat. Na een eventueel praatje beslis je of je je bezoeker binnenlaat of niet. Dankzij zijn bekabelde verbinding met het thuisnetwerk kan je altijd op het touchscreen rekenen.

Daarnaast geeft het touchscreen je ook een perfect overzicht van hoeveel gas, water en elektriciteit je precies verbruikt. Je ziet op elke moment van de dag je energieverbruik per verbruikskring. Zie je een piek? Dan ga je na wat het energieverlies veroorzaakt. Misschien heb je een defect huishoudtoestel of vergat je ergens het licht uit te schakelen. Zo bespaar je actief energie. Jij hebt de controle.

Smartphone en tablet

Dankzij de Niko Home Control app op je smartphone of tablet hoef je niet uit je luie zetel te komen om je lichten, verwarming, zonwering, ventilatie … te bedienen. De app biedt hetzelfde gebruiksgemak als het touchscreen. Je downloadt hem gratis op de website. In installaties met toegangscontrole raden we aan om, naast smartphones en/of tablets, minstens één touchscreen 2 te voorzien omdat een bekabeld toestel nu eenmaal betrouwbaarder is dan een mobiel toestel.

Dankzij de remote control service bedien je je installatie ook buitenshuis (met uitzondering van toegangscontrole). Verkrijgbaar voor iPhone, iPad en Android smartphones en tablets.

Videobuitenpost

Met de Niko Home Control videobuitenpost aan je voordeur of toegangspoort beslis je vanuit je woonkamer wie je binnenlaat. Dankzij de hd kleurencamera zie je ook in donkere omstandigheden perfect wie er voor je deur staat. Ben je er niet? Dan bekijk je bij je thuiskomst de automatische opnames om te zien wie er tijdens je afwezigheid aanbelde. Om optimaal te kunnen genieten van al deze functies, raden we aan om, naast smartphones en/of tablets, minstens één touchscreen 2 te voorzien omdat een bekabeld toestel nu eenmaal betrouwbaarder is dan een mobiel toestel.

Via het touchscreen 2 maak je een praatje met je bezoeker, die je ook in de meest lawaaierige omgevingen 100% verstaat. Heb je een eigen zaak, woon je samen of wil je al je gezinsleden een eigen beltoon geven? Onze videobuitenpost komt in drie variaties: met 1, 2 of 4 aanraaktoetsen.

Software en applicaties

Om de Niko Home Control installatie zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken, is verfijnde software onontbeerlijk. We voorzien software voor zowel de individuele gebruiker als voor professionals.

De gebruikersinstellingensoftware laat bewoners toe om zelf voorkeursinstellingen te wijzigen en het energieverbruik te raadplegen.

De software en apps zijn opgedeeld in drie verschillende softwaretypes:

 • Je Niko Home Control installatie bedienen via tablet of smartphone
 • Je instellingen aanpassen met de gebruikersinstellingensoftware
 • Je energie verbruik opvolgen met de energiesoftware

Remote control service

Even weg

Dankzij de remote control service van Niko Home Control heb je ook buitenshuis de controle over je woning (met uitzondering van toegangscontrole). Ga je boodschappen doen en twijfel je of je de lichten uitgeschakeld hebt? Wil je dat je woonkamer lekker warm is wanneer je thuiskomt van je werk? De Niko Home Control app op je smartphone toont je de situatie en met één tik op het scherm bedien je je installatie.

Op vakantie

Ben je voor langere tijd afwezig? Ook dan houd je je energieverbruik in de gaten. Je bedient bijvoorbeeld ook je verlichting en rolluiken, zodat het lijkt alsof er iemand thuis is en je afgesloten woning geen inbrekers aantrekt. Je kunt ook de aanwezigheidssimulatie op afstand sturen. Let op: toegangscontrole is enkel mogelijk binnen het bereik van je Wifi-netwerk.

Aansturing van HVAC-installaties

Met de functie ‘verwarming, ventilatie en air conditioning’ (HVAC) voor Niko Home Control bedien je op één centraal punt alle VRV-, VRF- en multisplit-airconditioningsystemen.

Dankzij een nieuwe interface, de Coolmaster, maakt Niko Home Control een koppeling met elke bestaande HVAC-installatie. Niko biedt een Coolmaster aan per HVAC-merk. De HVAC-thermostaat controleert in elke ruimte de temperatuur.

Wat betekent dat nu concreet? Dankzij deze nieuwe functie:

 • pas je manueel de temperatuur en de ventilatiesnelheden aan
 • stel je twee weekprogramma's in met elk drie verschillende temperatuurniveau (dag, nacht en custom)
 • integreer je ook koeling, verwarming en ventilatie in je sferen
 • controleer en beheer je elke ruimte op één centraal punt
 • bespaar je actief energie dankzij de ecotoets zonder aan comfort in te boeten

Ook deze functie bedien je via het centrale touchscreen in je woning en via tablet en smartphone, zowel binnen- als buitenshuis.